Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών από τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, επιλέχθηκε η προσφορά του Τουριστικού γραφείου "Joy Tours", ως η οικονομικότερη και εξασφαλίζουσα τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στη Νάουσα.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το σχολείο.

 

Καπανδρίτι 30 Μαρτίου 2018

 

 

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών από τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, επιλέχθηκε η προσφορά του Τουριστικού γραφείου "At Holidays", ως η οικονομικότερη και εξασφαλίζουσα τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κρήτη.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το σχολείο.

 

Καπανδρίτι 30 Μαρτίου 2018

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών από τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, επιλέχθηκε η προσφορά του Τουριστικού γραφείου "Grefis Holidays", ως η οικονομικότερη και εξασφαλίζουσα τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το σχολείο.

Καπανδρίτι 2 Μαρτίου 2018

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών από τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, επιλέχθηκε η προσφορά του Τουριστικού γραφείου "At holidays", ως η οικονομικότερη και εξασφαλίζουσα τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στο Ηράκλειο Κρήτης.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το σχολείο.

Καπανδρίτι 2 Μαρτίου 2018

 

 

 «Καλαβρία ? Σικελία? η δεύτερή μας πατρίδα».

Μια κατάδυση στον πολιτισμό της Μεσογείου, στα σταυροδρόμια του Νότου.. της «Μεγάλης Ελλάδας ».

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος συμμετείχαν 35 μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Καψαλάκη Ανδρομάχη ,κ. Μυλωνά Δημήτρη και κ. Μπίθα Νίκη. Οι μαθητές συμμετείχαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και εβδομαδιαία, μετά τη λήξη του σχολικού τους ωραρίου σε τμήμα προετοιμασίας και μελέτης της ιστορίας από την αρχαιότητα έως σήμερα Προσέγγισαν και μελέτησαν την εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού πέρα από τα γεωγραφικά όρια της μητέρας Ελλάδας κατά την περίοδο του 2ου μεγάλου αποικισμού, στα τέλη του 8ου αιώνα. Έτσι μέσα από έρευνα και επιχειρήματα ισχυροποίησαν την άποψη γιατί για μας τους Έλληνες η Μεγάλη Ελλάδα ή Magna Grecia είναι μια δεύτερη??.. πατρίδα. Ο χαρακτηρισμός «Μεγάλη» δεν προσδιορίζει τόσο την γεωγραφική έκταση, όσο το μέγεθος της αναγνώρισης που έδειχνε ο αρχαίος κόσμος στον πολιτισμό που ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και επιστήμονες στα ελληνικά κέντρα ? αποικίες. Με όλα αυτά τα εφόδια γνώσεων η πολιτιστική μας ομάδα οργάνωσε και υλοποίησε ένα τέλεια οργανωμένο ταξίδι με περιηγήσεις σε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και περπατήματα σε δρόμους και πλατείες της Απουλίας, της Καλαβρίας και της Σικελίας.

 

 

 

 

«Μικρά Ασία : Ματωμένα Χώματα», «Κων/πόλη : Η Πόλη των Απόντων», ?Κύπρος: Ποτέ Δεν Ξεχνώ και Τίποτα δεν ξεχνιέται? με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Καψαλάκη Ανδρομάχη , κ. Μυλωνά Δημήτρη και κ. Δημητρίου Ρένα.

 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 35 μαθητές που κάθε χρονιά εναλλάσσονταν .

Όταν το 2012 ξεκινήσαμε με τον κ Μυλωνά το πολιτιστικό πρόγραμμα για την Σμύρνη του 1922 και για τις χαμένες, αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες, δεν φανταζόμασταν ότι αυτό το ταξίδι αναδρομής και μνήμης θα παρέσυρε με τόσο ενθουσιασμό τους μαθητές μας για τα επόμενα 5 χρόνια.Η περιπλάνησή μας και η κοινή μοίρα των ανθρώπων στη λεκάνη της Μεσογείου οδήγησε την Θεατρική και Πολιτιστική ομάδα του Γυμνασίου Καπανδριτίου να χτίσει το Σεπτέμβριο του 2014 γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με το Γυμν. Αγ. Βασιλείου Στροβόλου Λευκωσίας στην ΚύπροΙστορίες προσφύγων και καημοί χιλιοτραγουδισμένοι στάθηκαν η αφορμή ώστε οι μαθητές και των δυο σχολείων να περιπλανηθούν στα φρικτά γεγονότα της Μ. Ασίας του 1922 , στα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κων/πόλη και στην Κύπρο του 1974. Να ερευνήσουν και να κατανοήσουν Λέξεις και έννοιες όπως Εισβολή, Πρόσφυγες, Γενοκτονία, Ξεριζωμός Και να γνωρίσουν Ιστορίες παράλληλες γεμάτες πόνο, θλίψη, , θάνατο , εγκατάλειψη, ταυτίζοντάς τες σήμερα με το δράμα των προσφύγων από τη Συρία που για ακόμα μια φορά η ιστορία τόσο τραγικά επαναλαμβάνεται..

ΆΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ της Μεσογείου;

 Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας των Γυμνασίων Καπανδριτίου Αττικής και Αγ. Βασιλείου στην Κύπρο που διήρκησε τρία υπέροχα και δημιουργικά χρόνια πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκπαιδευτικές επισκέψεις

  • Στις 12 Μαρτίου του 2015 Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Καπανδριτίου προσκλήθηκε και παρουσίασε στο Γυμν. Αγ. Βασιλείου θεατρική παράσταση με θέμα: «Πώς να σε ξεχάσω Σμύρνη αγαπημένη» Στόχος ήταν να θυμηθούμε τον Δικό μας Ξεριζωμό, τους Δικούς μας Αγνοούμενους, τις Δικές μας Χαμένες Πατρίδες και να μιλήσουμε για τον Δικό μας χαμένο Παράδεισο.

  • Την επόμενη χρονιά Απρίλιο του 2016 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας προσκλήθηκε για μια φορά ακόμα από το Γυμνάσιο «Αγ. Βασιλείου» Στροβόλου Κύπρου και συμμετείχε σε ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα: «Τα θρησκευτικά μνημεία στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο. Όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής».

  • Φέτος ήταν η σειρά μας να υποδεχτούμε το Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου Στροβόλου Κύπρου. Έτσι Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2017 υποδεχτήκαμε τους Ελληνοκύπριους αδελφούς μας στο δικό μας σχολείο, στο δικό μας Τόπο, στην πατρίδα Όλων μας, την Ελλάδα. Γιατί είμαστε αδέλφια? .Έλληνες αυτοί και εμείς .

Ακολούθησε από το Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου η θεατρική παράσταση «Βίοι Παράλληλοι » .Πρόκειται για θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ «Πατρίδα» και εστιάζει στη διαχρονική πτυχή της προσφυγιάς και του επώδυνου ξεριζωμού.

Στην εκδήλωση συνεργασίας και φιλίας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους τους καθηγητές, γονείς και συμμαθητές

  • Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κενεβέζος Κυριάκος

  • Η εκπρόσωπος της Παγκύπριας Ένωσης Ελλάδας κ. Βαρνάβα Ελένη και αρκετοί άλλοι προσκεκλημένοι από τις δημοτικές αρχές του τόπου.

     

 

 

Πολιτιστικά Προγράμματα 2012- 2017


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ


? Ματωμένα χώματα, Αλησμόνητες Πατρίδε ς : Μ.Α σ ί α, Πόντος ?
? Κ ων/πόλη :  η Πόλη των Απόντων ?
? Κύπρος : Ποτέ Δεν Ξεχνώ και Τίποτα δεν ξεχνιέται ?


Η  Πολιτιστική ομάδα του Γυμνάσιο  Καπανδριτίου  το 2012 ξεκίνησε πρόγραμμα με θέμα:
«Αλύτρωτες Πατρίδες , οι Πόλεις των Απόντων, Κύπρος» περιλαμβάνοντας τη Γενοκτονία των Ποντίων, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Εισβολή και Κατοχή της Κύπρου το 1974,  όπως και αναφορές στη συνεχιζόμενη εκδίωξη και φυγή ανθρώπων κατά τη σύγχρονη εποχή αφού έννοιες και λέξεις όπως Ξεριζωμός, Πρόσφυγες, Γενοκτονία, συναντούμε  ακόμη και σήμερα το 2017.

 

Περισσότερα...

 

Αγιασμός για τη έναρξη του σχ. έτους 2016-2017

 

 

Η τελετή του αγιασμού για το σχολικό έτος 2016 ? 2017 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:00πμ.

Περισσότερα...

 

?Έκφραση ευχαριστιών?

Κύριε Μαντά, σας ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκριση που δείξατε στο να...

Περισσότερα...

 

?Έκφραση ευχαριστιών?

Κύριε Μαρτίνο, η Διεύθυνση του γυμνασίου Καπανδριτίου, ο σύλλογος διδασκόντων...

Περισσότερα...

 

 

29 Φερουαρίου 2016 

Ανάθεση Μετακίνησης

29 Φερουαρίου 2016 

Ανάθεση Μετακίνησης